søndag 11. september 2011

Pizza

(ca 6 porsjoner)
  • Ca 6 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 4-5 ss smør
  • 2,5 dl melk
  • 1/2 pk (25g) gjær
  • 1 dl tomatketchup
  • 2 røkte kjøttpølser
  • 4 tomater
  • 300g hvitost
  • 1-2 ts pizzakrydder (oregano)
Ha mel og salt i en bolle. Bland smeltet smør med lunken melk og rør ut gjæren i væsken. Hell blandingen i melet og elt alt sammen til glatt deig. Dekk den til dobbelt størrelse. Kjevl ut en rund leiv på et melet bakebord. Smør ketchupen over leiven. Ta skinnet av pølsene og skjær dem i skiver. Fordel pølse- og tomatskivene utover pizzabunnen og dryss på revet ost og krydder. Stek pizzaen midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar